Verwijderen van schimmel

Schimmel woekert snel in vochtige omgevingen. Het geeft kleine sporen af in de omgeving, dat resulteert niet alleen in een vieze reuk maar hierdoor zal de schimmel zich ook verder in huis verspreiden. Als u schimmelgroei in huis opmerkt, moet u eerst de oorzaak opzoeken en de beste strategie bepalen om zowel de schimmel volledig te verwijderen, de schade te herstellen als de oorzaak op te lossen. Een verkeerde methode gebruiken kan het probleem verergeren, wat mogelijk leidt tot structurele schade en gezondheidsrisico’s.


Negatieve effecten op de gezondheid

Blootstelling aan schimmel veroorzaakt allergische reacties. Sommige mensen zijn echter veel gevoeliger voor schimmels dan anderen, en ze kunnen sterkere reacties krijgen, waaronder astma-aanvallen en ademhalingsmoeilijkheden. Sommige schimmels geven ook giftige sporen af, mycotoxinen genaamd, die kunnen leiden tot ernstige gezondheidsproblemen, zoals bloedende longen en chronische bronchitis.


Vraag professionele hulp

In milde gevallen kan schimmelgroei worden verwijderd door eenvoudige doe-het-zelfmethoden. Voor ernstige gevallen is professionele hulp vereist. En al zeker als de schimmel allergische reacties veroorzaakt bij uw huisgenoten. Vergeet niet dat uw gezondheid en die van uw gezin een prioriteit is. Kom onmiddellijk in actie!